12.9.24

Мовна програма 2025

Так, так, мовна програма Шевченківської ОТГ. На наступний рік. От тут і зараз будемо її писати. Разом з тими, кому цікаво і в кого є пропозиції. А починалась ця історія так

То чи напишемо всі разом з запрошеними фахівцями мовну програму для Шевченківської тергромади? Я свій внесок, як можна побачити, можу зробити вже зараз. Звісно, в начерковому варіанті, але ж зробити.

Ну, я не знаю, яким пунктом піде розділ про кластер, але ж він обов'язковий. Спочатку пишуть у вступі про законодавство, рішення Уряду, обласних органів, районних - все це, звісно, є, відповідні фахівці про ці документи знають. Ну то вони з часом про це і напишуть, а ми поки що про те, що бачимо і знаємо зі свого боку:

...

Х. Інформаційний кластер

Х.1 Офіційний сайт

Сайт ОТГ знаходиться у доброму стані і в рамках програми не змінюється.

Посилання на офіційну Фейсбук сторінку не працює, треба налагодити.

Х.2 Офіційна Фейсбук сторінка

Відсутня - треба запустити. 

Перетворити на офіційну сторінку наявні акаунт і групи: Громада (сторінка), Громада (група), Громада (група), Благоустрій, Ліцей. Як, може, існують ще інші групи, то долучити їх до офіційної сторінки.

Що означає "перетворити"? Призначити відповідального (редактора) і доручити йому перейменувати, може, наявну? А може запустити нову, але з назвою "Шевченківська ОТГ. Миколаївщина". Ну і там про неї написати в інформації, що це офіційна сторінка органу місцевої влади. Органу чи громади? Ну от про це можна й поговорити.

Зазначимо принагідно, що не може бути і мови про якісь приватні групи на офіційній сторінці, всі групи мають бути загальнодоступні. 

Х.3 Газета

Це той самий блог, де ми знаходимся зараз. Ніщо на заважає перетворити його на місцеву газету. Для цього потрібна редакція на чолі з редактором. Почесними членами редакції я запрошую стати згаданих вже раніше фахівців - учасників робочої групи. А далі, мабуть, вчителі словесності? Учні старших класів, що цікавляться гуманітарними предметами. Активісти громадських організацій, депутати - будь ласка, кількість місць в редакції не обмежена. Є і майданчик для обговорення

...

Ну а далі діло не пішло: запрошені не відгукнулись, мешканцям територіальної громади це теж не цікаво. Ну а 17 переглядів при цьому тексті дають надію, що колись в майбутньому ідея, може, знайде відгук.




Немає коментарів:

Дописати коментар