23.1.24

Радсад. Протокол

Протокол 1. Радсад

Вчора (19.1) запросив персонально всіх, хто згаданий, а сьогодні вже і по форумах поставив запрошення. Процес стартував. Треба сказати, не надто успішно:

Ну це ж тільки початок, подивимось, що буде далі.

В перший день маємо 81 перегляд, але поки що ніхто нічого не каже.


Тут треба зауважити, що другий загальний форум підтримав перший:


А звідки тоді перегляди? Так ми ж не в радянські часи живемо, коли районка була монопольним засобом інформації, свобода слова підтримана Інтернетом. До певної міри, звісно. Або в певних межах.

Далі були пригоди в Козирці. А точніше - в ліцеї, його групі. З'явилась така от ідея чи пропозиція:


--- Газета ---

Так, газета для ліцею, починаємо розмову на цю велику тему, сподіваюсь, буде ще багато таких постів, тому, бачте, поставив заголовок, щоб легко було потім знайти, як же все починалось.

Ну так от, маю пропозицію до трьох учнів (включно з колишніми, тобто випускниками) почати випуск газети ліцею. Ні, почати зараз тільки дискусію про те, чи це треба - не треба, добре - не добре, для чого, що воно дає чи дасть ну і так далі.

Пропозиція адресна, але як хто хоче приєднатись, то будь ласка. А ті, хто тут згаданий, вони, так би мовити, мають домашнє завдання написати есей про шкільну газету. Ні, зрозуміло, що як хочуть. Як не хочуть, то й не треба, але... Ну, ми ж люди дорослі, все розуміємо.

І от той есей можна буде поставити тут коментом (ну як він буде дуже короткий), а можна і окремим постом, як це буде щось таке більш-менш розлоге, серйозне. Так, з відповідною назвою, заголовком. І таким чином в нас буде формуватися інформаційна база. Або "колонка" редакційною мовою.

До праці?

Аж раптом...


Ну і, звісно, мене від того форуму відключили. Щоб не заважав дурними пропозиціями. Дискусії... А переглядів тут на цей момент 110 і крім сумної події з тим відключенням, є й радісна: відгукнулась пані Наталія Мокрицька. Ми з нею тепер в приваті всі  ці питання зараз обговорюємо, як дійдемо якоїсь згоди, то про це повідомимо громаді. Це я так думав, а виявилось, що і пані Наталія від мене відключилась. Ну...

Протокол 2. Миколаївщина

Ви зрозуміли, так же? Вирішив порадитись із своїми друзями-земляками, в мене є такі, наприклад, що добре знаються на справах територіальних громад. Це Вікторія Москаленко, Анна Замазєєва, Олег Пилипенко. А є такі, що допоможуть в питаннях філологічно-журналістських - Тарас Кремінь, Анатолій Чубаченко, Галина Запорожченко. Щось разом придумаємо? А, власне, що саме треба для продовження проекту? Потрібна територіальна громада, що прагне обговорювати свої проблеми, шукати шляхів розвитку в діалозі. Здається, є для цього всі технічні умови. А, от, бажання нема. В Радсаді, як ми пересвідчились. А може десь в регіоні така громада є? От над цим і попрацюємо. 

Стартуємо в цій фазі зі 133 переглядів першого тексту, тепер починаємо рахувати вже й тут. Бачте, пані Наталія, ну неможливо сьогодні щось відключити в інформаційному просторі. Я ж знаю, що Ви читаєте. То відновлюйте зв'язок, це, повірте, буде на користь і громаді, і Вам особисто. Навчитесь працювати сучасно, в контакті з людьми, які кажуть.

Після третього дня запрошень 80 - 163 переглядів на двох текстах і жодної відповіді. Але є і приємна новина. А ми рушаємо далі.

Протокол 3. Міжрегіональний

Так, будемо шукати зацікавлених людей про різних форумах - вчительських і не тільки.

У підсумку маємо 98-263 переглядів, лайки, але не відповіді по суті питання. То Миколаївщина реабілітована як млявий пасивний регіон. Ні, вона репрезентант загального стану цієї справи у нашій країні. Ну що тут скажеш, так є.

23.2 маємо 313 переглядів. То текст працює. З'явився комент.




Немає коментарів:

Дописати коментар